سال انتشار: ۲۰۲۲
منبع: PubMed
لینک

چکیده:

اسپیرولینا یک سیانوباکتری میکروسکوپی رشته ای است که در آب های قلیایی رشد می کند.

اسپیرولینا به دلیل سطوح بالای ترکیبات عملکردی مانند فایکوسیانین ها، فنل ها و پلی ساکاریدها، با خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، تعدیل کننده ایمنی هم در داخل بدن و هم در شرایط آزمایشگاهی، به طور گسترده به عنوان یک مکمل غذایی مغذی در سراسر جهان استفاده می شود.

چندین نشریه علمی اثرات مثبت آن را در پاتولوژی های مختلف از جمله بیماری های قلبی عروقی، کلسترول بالا، قند خون، چاقی، فشار خون بالا، تومورها و بیماری های التهابی پیشنهاد کرده اند.

اخیراً، مطالعات مختلف نقش محافظت کننده عصبی اسپیرولینا را بر رشد سیستم عصبی، پیری و تعدادی از شرایط پاتولوژیک از جمله بیماری‌های عصبی و نورودژنراتیو نشان داده‌اند.

این تحقیق بر روی نقش اسپیرولینا در مغز تمرکز دارد و چگونگی اعمال اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی مفید آن، عمل بر فعال سازی سلول های گلیال، و در پیشگیری و یا پیشرفت بیماری های عصبی، به ویژه بیماری پارکینسون، بیماری آلزایمر و مولتیپل اسکلروزیس (MS) را برجسته می کند؛

با توجه به این خواص، اسپیرولینا می تواند یک داروی طبیعی بالقوه در نظر گرفته شود.

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,