گلخانه های تولیدی اسپیرو
استخرهای پرورشی درون گلخانه ها احداث شدند. گلخانه ها در زمین کشاورزی به دور از هر نوع آلودگی شهری یا صنعتی بنا شده اند.
استخرهای پرورشی اسپیرو
استخرها در فضای کاملا کنترل شده گلخانه ای قرار گرفته اند و در تمام طول سال برداشت میشوند.
مرحله دوم پرورش جلبک اسپیرولینا: استخرهای آماده برداشت
غلظت اسپیرولینا در استخرهای پرورشی با استفاده از دستگاه سشی دیسک، pH متر و میکروسکوپ اندازهگیری میشود.
در صورتی که اسپیرولینا به اندازه کافی تکثیر شده و غلظت استخرها به حد نصاب رسیده باشد، استخرهای پرورشی آماده برداشت بوده و به رنگ سبز بسیار تیره و یا مشکی هستند.
مرحله سوم پرورش جلبک اسپیرولینا: برداشت محصول
روشهای مختلفی برای برداشت جلبک اسپیرولینا از استخرهای پرورشی وجود دارد. از جمله این روشها میتوان به فیلتراسیون، سانتریفیوژ، ته نشینی و تعلیق اشاره کرد که متداولترین آنها روش فیلتراسیون با استفاده از فیلترهای مخصوص است.
روش فیلتراسیون نیز به نوبه خود به صورت دستی نیمه اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک انجام میشود. در این ویدیو برداشت اسپیرولینا با استفاده از دستگاه هاروستر در مجموعه اسپیرو را میتوانید ملاحظه نمایید.
مرحله چهارم پرورش جلبک اسپیرولینا: فرآوری اولیه
اسپیرولینای خشک شده تواند به صورتهای مختلف همچون پولک رشته و یا پودر عرضه شود و متداولترین آن طبعاً پودر میباشد.به منظور خشک کردن خمیر اسپیرولینا، میتوان متدهای متفاوتی همچون پهن کردن، پرس کردن، و یا رشته کردن را به کار گرفت.
در این ویدیو خمیر اسپیرولینای برداشت شده در مجموعه اسپیرو در مخزن دستگاه رشته کن قرار گرفته و آماده رشته شدن است.
مرحله پنجم پرورش جلبک اسپیرولینا: آماده سازی محصول برای خشک کردن
تبدیل خمیر اسپیرولینا به صورت رشته یکی از کارآمدترین روشهای آمادهسازی محصول برای خشک شدن است.با این روش سطح مقطع محصول در تماس با هوا افزایش یافته و از فاسد شدن بخشهای درونی خمیر جلوگیری میشود.
خشک کردن اسپیرولینا با هر کدام از دستگاهها که انجام بشود بایستی به صورتی باشد که رطوبت اسپیرولینا به حد استاندارد کاهش پیدا کند ولی دیواره سلولی اسپیرولینا شکسته نشود.
پودر اسپیرولینا علاوه بر داشتن بازارپسندی بیشتر نسبت به شکل آسیاب نشده آن، به لحاظ آنکه در فرآوری ثانویه همچون انواع فرآوردههای خوراکی مثل قرص و کپسول و یا آرایشی مثل شامپو و صابون قابل استفاده است نیز پرطرفدارتر میباشد.
در صورتی که فرآوری پودر اسپیرولینا به صورت صحیح و استاندارد انجام شده باشد، نیاز به نگهداری در یخچال یا فریزر نداشته و تا ۳ سال در دمای اتاق تاریخ انقضاء خواهد داشت.