بازدید از مجموعه اسپیرو


گلخانه های تولیدی اسپیرو
استخرهای پرورشی درون گلخانه ها احداث شدند. گلخانه ها در زمین کشاورزی به دور از هر نوع آلودگی شهری یا صنعتی بنا شده اند.



استخرهای پرورشی اسپیرو
استخرها در فضای کاملا کنترل شده گلخانه ای قرار گرفته اند و در تمام طول سال برداشت میشوند.



مرحله اول پرورش جلبک اسپیرولینا: اضافه کردن استوک

پس از احداث مجموعه پرورش اسپیرولینا در منطقه جغرافیایی عاری از آلودگی هوایی و آبی، تاسیس استخرهای پرورشی با مواد غیر آلاینده و نصب تجهیزات پرورشی استاندارد (برای اطلاعات بیشتر به آموزشگاه وب سایت اسپیرو مراجعه نمایید)، نوبت به راه‌اندازی استخرها می‌رسد. به این منظور استوک اسپیرولینا یا همان اسپیرولینای زنده به استخرهای پرورش که از قبل آبگیری و غذادهی شده‌اند اضافه می‌شود.
در صورتی که شرایط محیطی همچون دما و تابش آفتاب و کارایی محیط کشت یا همان غذای اسپیرولینا مناسب باشد، معمولاً پس از یک ماه استخر به غلظت مناسب رسیده و آماده برداشت خواهد بود.


مرحله دوم پرورش جلبک اسپیرولینا: استخرهای آماده برداشت
غلظت اسپیرولینا در استخرهای پرورشی با استفاده از دستگاه سشی دیسک، pH متر و میکروسکوپ اندازه‌گیری میشود.
در صورتی که اسپیرولینا به اندازه کافی تکثیر شده و غلظت استخرها به حد نصاب رسیده باشد، استخرهای پرورشی آماده برداشت بوده و به رنگ سبز بسیار تیره و یا مشکی هستند.


مرحله سوم پرورش جلبک اسپیرولینا: برداشت محصول
روش‌های مختلفی برای برداشت جلبک اسپیرولینا از استخرهای پرورشی وجود دارد. از جمله این روش‌ها می‌توان به فیلتراسیون، سانتریفیوژ، ته نشینی و تعلیق اشاره کرد که متداول‌ترین آنها روش فیلتراسیون با استفاده از فیلترهای مخصوص است.
روش فیلتراسیون نیز به نوبه خود به صورت دستی نیمه اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک انجام می‌شود. در این ویدیو برداشت اسپیرولینا با استفاده از دستگاه هاروستر در مجموعه اسپیرو را می‌توانید ملاحظه نمایید.


مرحله چهارم پرورش جلبک اسپیرولینا: فرآوری اولیه
اسپیرولینای خشک شده ‌تواند به صورت‌های مختلف همچون پولک رشته و یا پودر عرضه شود و متداول‌ترین آن طبعاً پودر می‌باشد.به منظور خشک کردن خمیر اسپیرولینا، می‌توان متدهای متفاوتی همچون پهن کردن، پرس کردن، و یا رشته کردن را به کار گرفت.

در این ویدیو خمیر اسپیرولینای برداشت شده در مجموعه اسپیرو در مخزن دستگاه رشته کن قرار گرفته و آماده رشته شدن است.


مرحله پنجم پرورش جلبک اسپیرولینا: آماده سازی محصول برای خشک کردن
تبدیل خمیر اسپیرولینا به صورت رشته یکی از کارآمدترین روش‌های آماده‌سازی محصول برای خشک شدن است.با این روش سطح مقطع محصول در تماس با هوا افزایش یافته و از فاسد شدن بخش‌های درونی خمیر جلوگیری می‌شود.


مرحله ششم پرورش جلبک اسپیرولینا: خشک کردن
خشک کردن خمیر اسپیرولینا با استفاده از دستگاه‌های مختلف همچون خشک کن حرارتی، خشک کن با مادون قرمز، اسپری درایر و یا فریز درایر انجام می‌شود که معمول‌ترین آن خشک‌کن‌های حرارتی هستند.

خشک کردن اسپیرولینا با هر کدام از دستگاه‌ها که انجام بشود بایستی به صورتی باشد که رطوبت اسپیرولینا به حد استاندارد کاهش پیدا کند ولی دیواره سلولی اسپیرولینا شکسته نشود.


مرحله هفتم پرورش جلبک اسپیرولینا: تولید پودر اسپیرولینا
رشته‌ها یا ورقه‌های خشک شده اسپیرولینا جزء فرآورده‌های نهایی اسپیرولینا هستند و به بازار قابل عرضه می‌باشند. منتهی اغلب تولیدکنندگان اسپیرولینا ترجیح می‌دهند آن را به صورت آسیاب شده و یا همان پودر اسپیرولینا عرضه نمایند.

پودر اسپیرولینا علاوه بر داشتن بازارپسندی بیشتر نسبت به شکل آسیاب نشده آن، به لحاظ آنکه در فرآوری ثانویه همچون انواع فرآورده‌های خوراکی مثل قرص و کپسول و یا آرایشی مثل شامپو و صابون قابل استفاده است نیز پرطرفدارتر می‌باشد.

در صورتی که فرآوری پودر اسپیرولینا به صورت صحیح و استاندارد انجام شده باشد، نیاز به نگهداری در یخچال یا فریزر نداشته و تا ۳ سال در دمای اتاق تاریخ انقضاء خواهد داشت.