در قسمت اول اشاره کردیم که چهار عامل اصلی در پرورش اسپیرولینا عبارتند از: نور، دما، هوادهی و محیط کشت.
در قسمت دوم پرداخته شد که نور ایده آل برای پرورش اسپیرولینا چه نوری است و این که می توانید با استفاده از نور طبیعی یا مصنوعی اسپیرولینای خودتان را پرورش دهید. همچنین در ادامه شرح دادیم که رنگدانه های مختلف اسپیرولینا چه هستند و هر کدام چه نقشی در دریافت انرژی خورشید دارند.
حال که می دانید اسپیرولینا را در چه نوری قرار دهید، نوبت به عامل مهم دیگر یعنی دما میرسد. اسپیرولینا به طور طبیعی در دریاچه های گرمسیری رشد می کند. این دریاچه ها تقریبا در تمام طول سال دمای بالایی دارند. بنابراین اسپیرولینای شما نیز به دمای مشابه نیاز خواهد داشت.
برای مثال سرعت رشد اسپیرولینا در دمای 18 درجه سانتیگراد 50% سرعت رشد آن در 20 درجه است! و در دمای 20 درجه، سرعت رشد اسپیرولینا 55% سرعت رشد در 22 درجه است. و از 22 تا 32 درجه سانتیگراد، سرعت رشد دو برابر میشود! اگرچه سرعت رشد در رنج دمایی 32 تا 35 درجه تقریبا یکسان است ولی اگر اسپیرولینا را در دمای بالاتر از 37 درجه نگه دارید خطر آسیب رساندن به آن را افزایش می دهید. در صورتی که چندین ساعت اسپیرولینا را در دمای بالاتر از 44 درجه قرار دهید تقریبا احتمال از بین رفتن آن قطعی خواهد بود. برای درک ساده تر شرایط دمایی مطلوب اسپیرولینا، به نمودار بالا دقت کنید.
دمای ایده آل برای رشد و ماندگاری اسپیرولینا 35 تا 37 درجه سانتیگراد است.
در بسته آموزشی پرورش اسپیرولینا می پردازیم به:
- چگونه میتوان دما را پایین آورد؟
- نحوه صحیح سایه اندازی چیست؟
- میزان آب چه تأثیری بر نوسانات دمایی دارد؟