چگونه اسپیرولینای خوب را از بد تشخیص دهیم؟
هنگامی که اسپیرولینا را خریداری می کنید باید از کیفیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل نمایید. تهیه ارزان ترین محصول اسپیرولینا لزوما بهترین گزینه نیست و انتخاب محصولات بی کیفیت میتواند حتی به سلامت شما نیز آسیب برساند.
خوشبختانه تشخیص کیفیت اسپیرولینا آنچنان دشوار نیست و در اینجا به 5 روش اصلی برای تست اسپیرولینای خریداری شده میپردازیم:
1). محتویات تشکیل دهنده محصول را مطالعه کنید.
اسپیرولینا باید 100 درصد ارگانیک و بدون مواد افزودنی، نگهدارنده یا رنگ مصنوعی باشد. اسپیرولینای کم کیفیت معمولا ترکیبات اضافی مانند مواد شیمیایی کیک سازی و یا ترکیبات سیال کننده مثل لوبریکانت ها را به همراه دارد. اگر روی جعبه محصول، ترکیبات پر کننده یا کیک سازی مشاهده میکنید آن را نخرید!
2). مکان تولید کجاست؟
اسپیرولینا از جاهای مختلفی به بازار عرضه میشود. کیفیت آب، هوا و مواد غذایی نقش مهمی در کیفیت محصول نهایی دارند. به دلیل رهاسازی فاضلاب در رودخانه ها و حوادث اخیر رادیواکتیوی در اقیانوس ها و رودخانه ها، از خرید اسپیرولینایی که در کشورهای فقیرنشین مثل هند و چین، و همچنین ژاپن به دلیل حادثه اتمی فوکوشیما ترجیحا پرهیز نمایید مگر آنکه شرکت تولید کننده برای شما آشنا باشد.
به دنبال اسپیرولینایی باشید که در مکان های پرجمعیت با بارش کم تولید شده اند. باران میتواند آلودگی های جوی را با خود به استخرهای اسپیرولینا وارد نماید. بهترین شرایط تولید اسپیرولینا دمای 30 تا 39 درجه، بارش کم و آفتاب در تمام طول سال است. این شرایط باعث میشوند که اسپیرولینا در تمام طول سال با حداقل تغییرات مواد غذایی تولید شود.
3). مجوزها را چک کنید.
این از مهمترین کارهاست. حتما کالایی را خریداری کنید که مجوزهای تولید را کسب کرده باشد. به دیدن نماد یک مجوز بسنده نکنید و کد مجوز را از طریق سامانه های دولتی اعتبارسنجی نمایید. در صورت نیاز از فروشنده درخواست کنید کپی مجوز را برای شما ارسال کند و اگر به هر دلیل قادر به ارائه مجوز به شما نبود پس احتمالا فروشنده فاقد مجوز است. به خاطر داشته باشید اسپیرولینا را همیشه از منابع معتبر تهیه نمایید.
اینها اقداماتی بود که قبل از خرید اسپیرولینا می توانید انجام دهید.
وقتی اسپیرولینا را خریداری کردید، آن را از بسته خارج کنید و دو آزمون دیگر را انجام دهید:
4). شکل ظاهری
ظاهر اسپیرولینا بایستی زیبا و به رنگ سبز-آبی تیره باشد که در زیر نور برق نمیزند. برق زدن در زیر نور نشان دهنده وجود لایه کیک سازی روی محصول است.
داخل بسته قرص اسپیرولینا نباید خیلی خاکی باشد یا نباید در کف آن مقدار زیادی پودر مشاهده کرد. حضور مقدار زیاد پودر نشان از آن دارد که برای خشک کردن اسپیرولینا از روش اتومیزه استفاده شده است و خاصیت غذایی آن کاهش یافته است.
5). اسپیرولینا را بو کنید.
اسپیرولینا مشخصا بوی خاصی دارد ولی بوی آن نامطبوع نیست. مقداری از اسپیرولینای خریداری شده را بردارید و آن را بو کنید. بوی آن بایستی خیلی تند نباشد، در غیر این صورت احتمالا محصول فاسد شده است و برای مصرف مناسب نیست.
6). (اختیاری) مجوز حلال داشته باشد.
داشتن مجوز حلال به معنی آن است که محل تولید از مراکز تولیدی دیگر همچون دامداری ها فاصله داشته است.
به طور خلاصه
هنگام خرید اسپیرولینا به موارد متعددی باید دقت کنید؛ اسپیرولینا در ابعاد، انواع و برندهای مختلفی عرضه میشود و با انجام 5 آزمون بالا میتوانید مطمئن شوید محصول سالمی را وارد بدن خود می کنید.